Știință

Tânăr versus Bătrân: Cine se comportă mai consecvent?

Performanțele și fiabilitatea angajaților în funcție de vârstă

Uneori nu este ziua ta: Mai întâi nu îți mai amintești unde ai pus cheile de la mașină, apoi ai uitat de o întâlnire importantă la serviciu. În zilele de acest fel, memoria noastră pare să ne lase să cădem. Există zile „bune” și „rele” pentru performanța cognitivă? Vârsta face diferența în variația de zi cu zi a performanței cognitive?

Florian Schmiedek, Martin Lövdén și Ulman Lindenberger au examinat aceste întrebări folosind date din studiul COGITO, o investigație efectuată la Institutul Max Planck pentru Dezvoltare Umană din Berlin. Rezultatele lor sunt publicate în Psychological Science.

Noile descoperiri relevă că, în timp ce variabilitatea performanței cognitive există într-adevăr, impresia noastră personală că o zi întreagă este bună sau rea este adesea greșită. Dimpotrivă, cele mai multe fluctuații de performanță apar în perioade mai scurte de timp.

Variabilitatea reală din zi în zi este relativ scăzută Schmiedek

 

Datele sugerează că atât variabilitatea zilnică cât și cea de pe pe parcursul zilei în performanța cognitivă sunt deosebit de scăzute la adulții mai în vârstă comparativ cu adulții mai tineri.

Testarea a peste 200 de adulți mai tineri (cu vârsta cuprinsă între 20-31 ani) și cei mai în vârstă (cu vârsta cuprinsă între 65 și 80 de ani) pe doisprezece sarcini diferite a relevat diferențe semnificative de vârstă. Aceste sarcini – testarea vitezei perceptive, a memoriei episodice și a memoriei de lucru – au fost repetate în decurs de 100 de zile, permițând cercetătorilor să evalueze îmbunătățirile de învățare ale participanților, precum și fluctuațiile zilnice de performanță.

În toate cele nouă sarcini cognitive evaluate, grupul mai în vârstă a prezentat, de fapt, o variabilitate mai scăzută a performanței de la o zi la alta decât grupul mai tânăr. Performanța cognitivă a adulților mai în vârstă a fost astfel mai consecventă pe parcursul zilelor, iar această imagine a rămas neschimbată atunci când au fost luate în considerare diferențele în performanța medie favorizând tinerii.

Analizele suplimentare indică faptul că consecvența sporită a adulților mai în vârstă se datorează strategiilor învățate pentru a rezolva sarcina, un nivel de motivare constant ridicat, precum și o rutină zilnică echilibrată și o dispoziție stabilă Schmiedek

Constatările sunt importante pentru dezbaterea privind potențialul persoanelor în vârstă la locul de muncă.

„Unul dintre studiile noastre din industria producției de mașini a arătat că erorile serioase care sunt costisitoare de rezolvat sunt mult mai puțin probabil să fie comise de către membrii mai în vârstă decât de colegii lor mai tineri”, spune Axel Börsch-Supan, un alt cercetător care studiază productivitatea forței de muncă în societățile în curs de îmbătrânire de la Institutul Max Planck. „De asemenea, în alte ramuri ale industriei pe care le-am studiat, nu se observă o productivitate mai mare în rândul celor mai tineri față de lucrătorii mai în vârstă”.

„Pe fond, productivitatea și fiabilitatea angajaților mai în vârstă sunt mai ridicate decât cele ale colegilor lor mai tineri”, concluzionează Börsch-Supan.

Această cercetare a fost susținută de Societatea Max Planck și un premiu al Fundației Alexander von Humboldt donat de Ministerul Federal al Educației și Cercetării din Germania.

Tags

Leave a Reply

  Aboneaza-te  
Notificare
%d blogeri au apreciat: